[ad_1]

The house owners, a retired few, approached Studio Ben Allen to reconsider the piecemeal rear façade of their stop of terrace Victorian property in north London and to present a new kitchen area and two new bathrooms – one particular to be on the ground ground and obtainable. The architects had been eager to consider how the extension could demonstrate exemplarily use of pigmented patterned concrete as both framework and architectural end. Inexperienced patterned columns and beams produce a framework for the salmon color structural wall panels of the first-flooring toilet. Internally the use of pigmented concrete continues – with stairs, counters, sink, flooring, benches, bathtub and washbasin all forged in pigmented concrete. A second concept is the use of louvered vaulted ceilings with carry diffuse gentle down into both of those the kitchen area and rest room. A double top space connects the new ground flooring areas with a new mezzanine on the first ground which in convert is linked to the key stair. This void enables gentle to penetrate deep into the property although also developing visible and aural connections by the dwelling.
The creative imagination! The curves! The colors!

[ad_2]

Source website link